Du är inbjuden till Jubileumsdans!
Stockholms distrikt firar 100 år!

Vi firar i samband med Internationella Dansens Dag, som i år blir den 27 april i Kungsträdgården. Kom och var med och dansa – eller kom och se och lyssna!

Folkdansringen Stockholms arbetsgrupp för Internationella Dansens Dag och Dans- och Musiksektionen bjuder in alla lag inom Folkdansringen Stockholm till gemensam dans kl. 15.15-15.45 vid stora scenen i Kungsträdgården.

Genrep kl. 11.00 i Kungsträdgården den 27/4!!

Lagen behöver inte komma med kompletta uppställningar (utom möjligen Gustavs Skål), men vi behöver veta hur många dansare och spelmän som kommer, så vi kan fördela folk i uppställningarna. Anmäl till dans-musik@folkdansringen-stockholm.se senast 15 april.

Detta är vårt ”Stockholmsprogram”:

Vi har provdansat i större grupp och gjort kompletteringar/justeringar enligt följande:

Inmarsch från båda sidor av scenbyggnaden till Gånglåt från Skansen, ett gäng på dansbanan, två gäng på var sida om dansbanan och ungdomarna på scenen.
Scenen är front
  1. De par som kan och vill dansar Slängpolska på fläck på stället man hamnar, till polska från Hölö, som spelas och sjungs från scenen. Övriga tittar intresserat på de som dansar.
  2. Alla parvis med Hambo från Farsta (inte svår, se Akla) till Ingrid Dardels polska, 4 omgångar, ledig hand i sidan.
  3. Sen gå ihop till 2-parsuppställningar och dansa Engelska från Trosa (finns i Folkets Danser), 4 omgångar, polka fram till nästa par.
  4. Sen gå ihop till 4 par på två leds-uppställning till ”Stockholm i mitt hjärta”.  ”Tango-känsla i första ringen,,Långsam polka i omdansning, sviktande lugn hurra i ”hands-up”-turen.
  5. Gustavs skål på 4 par i fyrkant, valfri variant med 6 ”turer” (takt 1-8, 1-8, 9-16, 9-16 spelar 3 ggr.) – Bellmans melodi, gärna variant från Gröna Boken, som blir 1,5 ggr.
  6. Två fyrkanter bildar ring till E18 till ”Hässelbystäppen”, 8 par, 3 omgångar.
  7. På scen dansar ungdomarna en Solsäterspolka (viltur för övriga på marknivå)
  8. Fyrkant m 8 par och dansa Kadrilj från Skånegatan/Landskronakadrilj – kav vänder ej i sin tur.
  9. Minst 2 st 8-parsuppställningar bildar ringar till Stockholmsschottis , 2 ggr, avsluta omdansning med dam i vä i vä hand för att börja om.
  10. Avsluta med att alla går ihop till en jättering Födelsedagsvals till Mona. Inte hålla hand i första turen. Avslutande turen: tyrolervals, dam under arm och omdansning
Utförligare instruktioner samt filmer av danserna finns nedan, så att alla kan träna på hemmaplan.
Välkomna!
Vi ses den 27 april !