Se – lyssna – prova själv

Den Internationella Dansdagen initierades 1982 av the International Dance Comittee, ITI-UNESCO och firas runt om i världen den 29 april.

Vi smygstartar söndag 26 april!

Söndag 26 april,  kl. 12.00-18.00 i Kungsträdgården.

Stor dansfest hela eftermiddagen!

Programmet är en blandning av allmän dans, prova-på-dans
och olika dansuppvisningar. 

Du/din organisation/spel/dansgrupp är välkomna att anmäla dig/er att medverka på Internationella Dansens Dag. Det finns utrymme för spel till dans, dansuppvisning och buskspel i Kungsträdgården mellan kl. 12.00 – 18.00. Varje dansuppvisning har ca 15 minuter till sitt förfogande.

Deltagande bygger på en enkel princip. Spelmanslag/grupper och danslag som vill spela/dansa från scen och på dansbanan gör det på egen bekostnad. Buskspel är önskvärt och välkommet.

Stockholms stad står för scen, personal som hjälper till med viss teknik, dansbana samt utrymmen för att förvara musikinstrument mellan framträdandena.

2020 års Internationella Dansens Dag i Kungsträdgården arrangeras av Folkdansringen Stockholm i samarbete med Kulturens Bildningsverksamhet och Stockholms stad. En arbetsgrupp med Britta Svensson, Åsa-Lena Dackland och Elisabet Amboldt kommer att ansvara för planeringen av program m.m.

Välkomna med intresseanmälan till dansensdag@folkdansringen-stockholm.se före 15 mars 2020.

Välkomna önskar Folkdansringen Stockholm    

Anordnas i samarbete med