Folkdansringens Dag 2020 i Kungsträdgården – en del av riksorganisationens 100-årsfirande!

2020 genomförs Folkdansringens Dag söndagen 24 maj, på ett lite annorlunda sätt än tidigare, och är Stockholms distrikts sätt att uppmärksamma att riksorganisationen Svenska Folkdansringens firar 100 år.

För att göra detta evenemang lite större och synligare så kommer vi att vara på två platser och ha både gruppvisa uppträdanden och massuppvisningar.

Nytt för 2020 är att programmet är komprimerat, så att alla som deltar kan och vill vara med på hela programmet.

Vi kommer preliminärt att samlas 10.30 på Sergels torg, uppe kring fontänen, och redan där genomföra en rad kortare uppträdanden som växelvis avlöser varandra och ger lite flashmobkänsla. Föreningarna får anmäla intresse för att genomföra en sådan uppvisning till fdrdag@folkdansringen-stockholm.se och först till kvarn gäller.

Efter denna del av programmet sker en gemensam parad från Sergels torg till Kungsträdgården.

Paradväg planeras senare men kommer att vara längre än att bara gå raka vägen. Paraden avgår 12.20 och där medverkar alla som på något sätt deltar i dagens program.

Klockan 13.00 beräknas vi vara framme och då börjar programmet på och framför stora scenen i Kungsträdgården.

Programmet kommer bestå av omväxlande massuppvisningar på och framför scenen och några enstaka lite längre uppvisningar av några folkdansgrupper. Massuppvisningsprogrammet och dess koreografi sätts samman under hösten 2019.

Även distriktets Dräkt- & slöjdsektion kommer att delta med ett kortare pass.  

Totalt blir det ca 60 minuters scenprogram, inkl. mellansnack och presentation av grupperna. Programmet avslutas med ytterligare en massuppvisning, ev. efterföljt av ett par gemensamma danser med publiken. Total programtid i Kungsträdgården blir ca 90 minuter och avslutas 14.30.

Välkomna!

Anordnas i samarbete med Kulturens Bildningsverksamhet

 

Arbetsgruppen för Folkdansringens Dag
fdrdag@folkdansringen-stockholm.se

Vivi-Anne Bast, vivianne.bast@folkdansringen-stockholm.se
Gunnar Lindström, gunnar.lindstrom@folkdansringen-stockholm.se
Stina Anshelm, stina.anshelm@folkdansringen-stockholm.se