Välkommen till den 57:e Europeaden i Klaipéda!

Europeaden är en fem dagar lång dans- och musikfest med omkring 5000 dansare, musiker och sångare!

Europeaden beskriver sig själva så här:
Med ca 5000 deltagare varje år är Europeaden kontinentens största festival för folkdans, folkmusik och folkdräkter. En gång om året träffas traditionella och moderna folkdansgrupper, körer och musiker från 180 regioner varandra i en europeisk stad för att fira tillsammans.

Det är inte bara ett evenemang. Vi bygger vänskapsband i Europa och skapar samman-hållning genom våra olikheter.

Vi träffas en vecka på sommaren varje år, gamla vänner och nya grupper tillsammans. Vi visar våra danser på stora arenor och på gatorna i staden samt anordnar en parad och en ekumenisk gudstjänst. Grupper dansar, sjunger och spelar musik i kostym i hela staden hela dagen och hela natten!

Mer information om Europeaden 2020.