Folkdansringens Dag
Söndag 23 maj kl. 10.00-15.00

2021 kommer Folkdansringens Dag att genomföras den 23 maj. Då det inte gick att genomföra 2020 så gör vi ett nytt försök.  Vi kommer att ha samma koncept som planerades då. Men om vi ser att det inte går att genomföras på grund av Corona så kommer vi att avbryta den 15 februari 2021.

För att göra detta evenemang lite större och synligare så kommer vi att vara på två platser och ha både gruppvisa uppträdanden och massuppvisningar. Dock kommer vi inte dra ut på programtiden utan snarare tvärtom – att göra det så komprimerat att alla som deltar kan och vill vara med på hela programmet.

PRELIMINÄRT PROGRAM
Vi kommer preliminärt att samlas kl. 10.30 på Sergels torg och där genomföra en rad kortare uppträdanden som växelvis avlöser varandra och ger lite flashmobkänsla.

Efter denna del av programmet sker en gemensam parad från Sergels torg till Kungsträdgården. Paradvägen kommer att vara ca 20-30 minuter såsom tidigare. Paraden avgår kl. 12.20 och där vill vi att alla som på något sätt deltar i dagens program medverkar.

Kl. 13.00 beräknas vi vara framme och då börjar programmet på och framför stora scenen i Kungsträdgården.

Programmet kommer att bestå av omväxlande massuppvisningar på och framför scenen och några enstaka lite längre uppvisningar av några folkdansgrupper på scenen. Massuppvisningsprogrammet och dess koreografi sätts samman under hösten. Även Dräkt- och slöjdsektionen kommer att få ett kortare pass så att det totalt blir ca 60 minuters scenprogram, inkl. mellansnack och presentation av grupperna.

Programmet avslutas med ytterligare en massuppvisning, ev. efterföljt av ett par gemensamma danser med publiken. Total programtid i Kungsträdgården blir ca 90 minuter och planeras att avslutas kl. 14.30. 

ANMÄLAN
Vi hoppas att alla Stockholms folkdansföreningar tycker att detta låter intressant och vill deltaga på något sätt. Tack vare massuppvisningarna kan även de som inte kan eller vill vara med som egen grupp i programmet vara med.

För de som däremot vill göra egna grupprogram till Sergels torg eller scenen i Kungsan så är ni hjärtligt välkomna att anmäla er för detta – först till kvarn gäller! De föreningar som har ungdomar i sina grupper kommer att prioriteras till stora scenen i Kungsträdgården.

Skicka anmälan till fdrdag@folkdansringen-stockholm.se

Genomförs i samarbete med

 

Välkomna!
Vivi-Anne Bast, Stina Anshelm, Britt-Marie Werner
Arbetsgruppen för Folkdansringens Dag, 
Folkdansringen Stockholm